Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2008

Ντίνος Χριστιανόπουλος: Τι θέλει να πει ο ποιητής;

Ότι δεν είναι ένας απλός εκφραστής του έρωτα αλλά ένας αιρετικός του έρωτα. Αυτό δηλώνει και βρίσκει στόχο στη δική μας αναζήτηση για λογαριασμό του.
Πως θέλεις καμιά φορά να χαρακτηρίσεις ιδιαίτερους ανθρώπους αλλά δε μπορείς αν και διαθέτεις την τελευταία έκδοση του ελληνικού λεξικού μέσα σου και έξω σου; Έτσι ξαφνικά εμφανίζεται ο ίδιος και με εξαιρετική σιγουριά αυτοχαρακτηρίζεται βγάζοντάς σε απο αυτή την αναζήτηση.Είναι τόσο σίγουρος γι αυτό και δεν σου αφήνει περιθώρια να νιώσεις κανένα κενό. Σε έχει καλύψει πάλι. Σε έχει καλύψει πάλι πλήρως. Σε έχει γεμίσει πάλι με απαντήσεις που περισσεύουν κι επιβιώνουν για να γεννήσουν νέες ερωτήσεις.
Νιώθω πως αυτός ο άνθρωπος είναι ολοκληρωμένος.Αλήθεια, ξέρει κανείς μας πως μπορεί να είναι η αίσθηση της ολοκλήρωσης; Έχει να κάνει με το φύλο; Μήπως με την ηλικία; Μάλλον έχει να κάνει με τις εμπειρίες. Ή μπορεί να έχει να κάνει με το πόσο μπορεί να πάρει στα σοβαρά το μυαλό του ώστε να το τεντώνει σα λάστιχο και να επιβραβεύει την ελαστικότητά του.
Το χριστιανόπουλο που έγινε αιρετικός του έρωτα είναι αφοπλιστικά μεγάλος θνητός. Το ξέρει κι ευτυχώς το μάθαμε κι εμείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: