Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2007

Τι είχες Γιάννη...;

Εγω θα το πω κάπως αλλιώς. Τι δεν είχες πάντα σχολείο της επαρχίας; Προσωπικό, είναι η απάντηση!
Λοιπόν, τώρα που ορκίστηκε η νέα κυβέρνηση, μπουγελώσανε τον Βενιζέλο, πλακώνονται στα κανάλια για τον Γιώργο και τον Βενιζέλο θάφτηκε η φωνούλα (διότι περί φωνούλας πρόκειται) που ηχεί κάθε 11η Σεπτεμβρίου άντε και 12η σε περίπτωση που δεν υπάρχει πλούσια ειδησεογραφία. Τι γίνεται με τα βιβλία και με το εκπαιδευτικό προσωπικό στα σχολεία. Μέγα θέμα.
Επειδή λοιπόν τα ζω εκ των έσω, μιας και είμαι εκπαιδευτικός σε επαρχιακό σχολείο της δευτεροβάθμιας, νιώθω πως για άλλη μια φορά πρέπει να το δεχτώ σαν φυσιολογικό και λογικό και να κάνω υπομονή. Εντάξει, ας κάνω υπομονή.Χρειάζεται σε πολλά στη ζωή. Όμως η υπομονή αυτή δεν κρατάει λίγο.
Βγαίνουν και μιλούν ότι υπάρχει προσωπικό στα σχολεία.Για ποια σχολεία μιλάνε; Της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και των μεγάλων αστικών κέντρων;Αυτή είναι η Ελλάδα δηλαδή;
Στο συγκεκριμένο σχολείο όλα τα χρόνια που βρίσκομαι εδω (αλλά και τα προηγούμενα), πάντα υπήρχαν ελλείψεις προσωπικού μέχρι το τέλος της χρονιάς. Η καλύτερη περίπτωση είναι να μη γίνονται κάποια μαθήματα το πρώτο τετράμηνο και να γίνονται μόνο το δεύτερο.
Κανείς απο τους δημοσιογράφους δεν ασχολείται με αυτό όταν περάσει η 12η Σεπτεμβρίου. Κανείς δεν κάνει μια γύρα στα σχολεία της επαρχίας να δει αν υπάρχει προσωπικό που επαρκεί να καλύψει ανάγκες.
Έτσι, τα παιδιά μας αναγκάζονται να φεύγουν σε αστικά κέντρα προκειμένου να πάνε σε άλλα σχολεία με πληρότητα σε εκπαιδευτικό προσωπικό.
Και αυτή είναι η παιδεία μας...

Δεν υπάρχουν σχόλια: