Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2007

Η εκκλησία ξαναχτυπά!

Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα είδα στην οθόνη μου έναν παπα που διαφήμιζε το τέλος του κόσμου το 2014. Ήταν τόσο πεπεισμένος ότι έτσι θα γίνει που ουσιαστικά μας προέτρεπε να ασκηθούμε πνευματικά ώστε να αντισταθούμε στα δεινά που θα έρθουν. Στους διαβόλους και τριβόλους (και τετραβόλους μπορω να πω) που θα μας βασανίζουν και θα μας τραβάνε στην κόλαση το υπόλοιπο της μετα θάνατον ζωής μας!
Η τρομοκρατία μασκαρεμένη και κρυμένη πίσω απο ράσα και γένια δηλαδή!Εντάξει, δε νομίζω να υπάρχει πολύς κόσμος που να πιστεψε τον συγκεκριμένο άνθρωπο αλλά σκέφτομαι πως υπάρχουν χιλιάδες άλλοι που τον πιστεύουνε και ζούνε πάντα με την αγωνία και τη ματαιότητα για ό,τι κάνουν καθημερινά. Είναι ανθρώπινο αυτό; Είναι δίκαιο αυτό;
Θυμαμαι, εν όψει της αλλαγής χιλιετίας, τότε που οργίαζαν οι φήμες για τη δευτέρα παρουσία, η θρησκόληπτη και θεοφοβούμενη μητέρα της κολλητής μου είχε πεθάνει απο την αγωνία.Και είμαι σίγουρη πως υπήρξαν πολλοι ακόμη με την ίδια αγωνία.
Υποτίθεται πως η εκκλησία είναι η γαλήνη, ότι αγκαλιάζει και λυτρώνει τους βασανισμένους, τους φοβισμένους και τους ανθρώπους που χουν περάσει άσχημες στιγμές. Τώρα έρχεται να τους απειλήσει για άλλη μια φορά και να τους φοβίσει.
Για άλλη μια φορά λοιπόν φήμες για τη δευτέρα παρουσία. Το δις εξαμαρτείν όμως...

Δεν υπάρχουν σχόλια: